NAGYBOLDOGASSZONY RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Június 14-19 között iskolánk Parti szőlő csapatával: Benkő Julianna, Bujbáczi Fanni, Szabó Levente, Schlitt Bence, részt vettünk a VándorViadal vetélkedő döntőjén.

A táborba egy 5 fordulós online selejtezőn keresztül jutottunk be, ahol több gondolkodtató feladatot kellett megoldanunk, a kérdések döntően Magyarország természeti és kulturális értékeivel voltak kapcsolatosak. 6. -ként sikerült bekerülnünk a top 20 csapatba, akik részt vehettek a táborban. Összesen 35 csapat jelentkezett. Kellett emellett csinálnunk egy rövid, 2 perces bemutatkozó videót is. A csapatoknak 2 fiú és 2 lány tagból kellett állniuk és az egyik tagnak legalább egyszer már részt kellett vennie valamelyik Vándortáborban.
 A versenyt a Zemplénben rendezték, egy hercegkúti táborban volt a szállásunk. A verseny alatt megismertük a térség, környéken lévő minden nevezetességét, látványosságát. Sárospatakon volt a rendezvény megnyitója, ahonnan biciklivel mentünk a táborhelyre. Reggeli után rögtön az első feladat következett. Ezután a legjobb 5 bemutatkozó videót pontokkal jutalmazták. A mi videónk a 2. Legjobb lett! A napok folyamán sokat közlekedtünk a biciklik segítségével, de busszal is vittek minket. Minden nap legalább 2 – 3 feladat volt, melyekben szinte mindig az fizikai és szellemi képességek együttesét kellett használni a sikeres eredmény eléréséhez. Hétfőtől szerdáig a csapatok pontokat gyűjtöttek. Ezekben a napokban volt számháború, hegymászás, több logikai feladattal összeboronálva, kisvasútaztunk, focimeccset néztünk, a Gomboshegyi pincesor egyik pincéjében poharakat kerestünk, Bodrogon kenuztunk, miközben szemetet kellett gyűjteni a PetKupa szervezésében. Szerda este a legjobb 10 csapat továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, a többi csapat aktív kikapcsolódással tölthette idejét, nekik is szerveztek programokat. Innentől kezdve minden feladat után kiesett egy csapat. A Megyer-hegyi tengerszemnél sziklát másztunk, majd a Füzéri várban kellett egy rejtvényt megfejtenünk. Pénteken kora reggel egy rég sejtett feladattal leptek meg minket. Jártunk Tarcalon, úsztunk a Tiszában és rengeteg embert próbáló feladatot teljesítettünk.
 Mindannyian nagyon élveztük a tábort, a programok lenyűgözőek voltak, és sikerült ilyen rövid idő alatt bemutatniuk a térség elkápráztató arculatát. A közösség és a szervező brigád is mind nagyon jó volt, barátságok is születtek. Nagyon szép volt a környezet, mindenki nevében beszélve elmondhatom, hogy egy életre szóló élményben volt részünk. Köszönjük a lehetőséget a VándorViadal szervezőinek, reméljük jövőre újra megvalósul. Köszönjük továbbá kísérő tanárainknak, Rangits Gábor és Fodor Péter tanáruraknak, akik elkísértek minket, és támogatták a csapatot. Valamint Köszönjük Domokos Éva tanárnőnek a videóban való segítséget, és a szurkolást.
A VandorViadal július. 18-tól a TV-ben is megtekinthető, ugyanis a tábor alatt végig kameráztak bennünket. Akit érdekel, az eredményeinket megtekinthetik vasárnaponként a TV2-n 12.00.kor. Végszó gyanánt Révész Máriusz kormánybiztos szavait idézném: „Ezt a tábort nehéz lesz überelni…”

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vándor Viadal faültetés - Nagyboldogasszony Iskolaközpont - […] 2021.07.06 […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MO
TU
WE
TH
FR
Szo
SU
29
30
1
2
3
4
5
Események május

1

No Events
Események május

3

Események május

4

No Events
Események május

5

No Events
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Események május

15

Események május

17

No Events
Események május

18

No Events
Események május

19

No Events
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Események május

28

No Events
Események május

30

Események május

31

No Events
Események június

2