NAGYBOLDOGASSZONY RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Megmutatták a gyerekek, hogy a német egy csodálatos nyelv

2024. ápr. 15. | 0 hozzászólás

Táncoltak, énekeltek és színdarabot adtak elő a gyerekek a mini német gálán a Püspöki Palota nagytermében. A német nyelv hete keretében nem csak a nyelvvel, de a kultúrával is ismerkedtek a diákok és megmutatták azt is, hogy nekik mit jelent a német.

Hét intézmény – köztük egy nagybajomi és egy gödrei – közreműködésével német mini gálával folytatódott a Wunderbar fesztivál Kaposváron. A gyerekek táncra perdültek és dalra fakadtak gyermekdalok, klasszikus és modern német dalok is szerepeltek a repertoárjukban.

Nagyboldogasszony Katolikus Gimnázium és Általános Iskola csapata egy gyerekdallal rukkolt elő, amelyre nem csak táncoltak, de énekeltek is. A Toponári Általános Iskolások viszont egy színdarabot mutattak be, amely többféle műfajt is felölelt.

Először voltam a versenyen, nagyon sokat készültünk rá, mindenki nagyon ügyes volt.

 -mondta Kimmel Luca, aki főszerepet kapott a darabban, de a Svájcról szóló vetélkedőn is részt vett. Hiszen a Wunderbar Fesztivál somogyi programjai között szerepelt egy tanulmányi verseny is, amely témája Svájc volt. De a Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban német nyelvű detektív interaktív játékban is részt vettek a diákok és a programokat színesítette színházi előadás is. – A cél az, hogy ösztönözzük a gyerekeket és a szülőket arra, hogy tanulják a német nyelvet, ne féljenek tőle, mert tele van szépségekkel. Az országos Wunderbar Fesztivál somogyi programjait indító flashmobbal a gimnazistákat céloztuk meg, a gála pedig a kicsikről szól, mondta érdeklődésünkre Szigeti Mónika a Nagyboldogasszony Katolikus Gimnázium német tanára. 

Sokan nem is hinnék, de roppant hasznos a német nyelv szabályszerűségeinek ismerete a későbbi tanulmányokhoz. – Sajnos sokkal kevesebben választják a németet, mint szeretnénk. Ezért van az, hogy nálunk az iskolában mindig a második osztályos szülői értekezleten felkeressük a szülőket és elmondjuk az érveinket. Pedig az angol a gyerekekre ragad, de a németet meg kell tanulni. És azzal, hogy egy szigorú szabályok szerinti nyelvet már ismernek, sokkal könnyebb bármilyen más nyelvet megtanulni, fogalmazott Szigeti Mónika. 

FORRÁS: sonline.hu

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MO
TU
WE
TH
FR
Szo
SU
29
30
1
2
3
4
5
Események május

1

No Events
Események május

3

Események május

4

No Events
Események május

5

No Events
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Események május

15

Események május

17

No Events
Események május

18

No Events
Események május

19

No Events
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Események május

28

No Events
Események május

30

Események május

31

No Events
Események június

2