NAGYBOLDOGASSZONY RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

A Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező művészeti versenye. Iskolánkat idén négy kategóriában képviselték diákjaink: Vers- és prózamondás kategóriában László Liza (9. b), Irodalmi alkotás kategóriában Káldi Mária (9. a), Vizuális művészetek kategóriában Nyul Franciska (9. a), valamint Könnyűzene, ének – szóló és duó kategóriában Szabó Dániel (11. a). Szabó Dániel produkcióit szólóban Ezüst, duóban Arany fokozattal jutalmazta a szakértő zsűri. Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!

Április 25-27-ig három napot a Helikoni Ünnepségeken töltöttem. A csütörtöki és pénteki napokon rengeteg új élményben részesültünk. Vers- és prózamondókat, színjátszó társulatokat és énekes produkcióval fellépőket hallgattunk, néztünk meg. Bár a novellámmal kiemelt díjban nem részesültem, lehetőségem nyílt személyes beszélgetésre az egyik zsűritaggal, Simon Márton költővel. A megbeszélés igazán szakmai és segítőkész volt. Szombaton  a Festetics-kastélyt és parkját jártam be, majd hazaút előtt a Balatoni Múzeumba is betértem. Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen! (Káldi Mária beszámolója)

Április 25-27-ig vettünk részt a Helikon összművészeti napokon az iskola képviseletében. Rengeteg színes előadással és kiállítással találkoztunk. Láthattunk különböző rajzokat, festményeket. Alkalmunk volt más településről érkezett diáktársak ötletes színházi darabjait megtekinteni, amelyek igazán csodás élményt nyújtottak számunkra. A helyszín környékét és a főteret minden nap nagy örömmel jártuk be, hiszen a szállásunk is közel esett a rendezvényhez. Személyes kedvencem a rajzkiállítás volt, ahol a sok kiállított kép elkápráztatott. Nagyon kreatívnak és gyönyörűnek találtam a beküldött munkákat. Csak úgy kapkodtam a fejemet a nagyszerű rajzok láttán! Úgy érzem, sok élménnyel gazdagodtam. Nagy örömmel meséltem otthon mindenről. Köszönöm a lehetőséget és a támogatást. (Nyul Franciska beszámolója)

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MO
TU
WE
TH
FR
Szo
SU
29
30
1
2
3
4
5
Események május

1

No Events
Események május

3

Események május

4

No Events
Események május

5

No Events
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Események május

15

Események május

17

No Events
Események május

18

No Events
Események május

19

No Events
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Események május

28

No Events
Események május

30

Események május

31

No Events
Események június

2