NAGYBOLDOGASSZONY RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Gimnáziumunk volt diákja Ifjabb Bodó László is részt vesz édesapjával a Kötél egyesület tagjaként a törökországi földrengés áldozatainak mentésében

2023. febr. 16. | 0 hozzászólás

Büszkék vagyunk áldozatos, és embert próbáló munkájukra.

Forrás: https://www.facebook.com/kotelmento/
https://kotelmento.hu/

Az elmúlt hét margójára.
Visszatekintve egyesületünk alakulása óta elmúlt 25 évre kimondhatjuk, a mögöttünk álló hét volt számunkra az egyik leg embert próbálóbb időszaka.
Somogyot szombati napon megtépázó vihar mérhetetlen számú feladat elé állította a megye és régió tűzoltóit. Egyesületünk a vihar kár felszámolása során két gépjárműfecskendővel 5 napon át folyamatosan dolgozott a viharkárok felszámolásán. Vasárnapi napon a Rendőrség kérésére bekapcsolódtunk egy eltűnt hölgy keresésébe, ahol drone-s felderítéssel támogattuk a kutatási munkákat, miközben többi egységünk továbbra is a kárelhárításban tevékenykedett. Hétfő délután favágás közben érkezett a hír miszerint, csapatunkból két személynek az aznap bekövetkezett törökországi földrengés helyszínére riasztott Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kötelékében 3 órán belül el kell utaznia.
Az utazásunkat Isztambulban hóvihar, Adana-ban logisztikai nehézségek nehezítették, de végül is komplikált utunk vége Hatay-ba vezetett.
A megérkezést követően csapatunk megosztva azonnal elkezdte a felderítést, míg a másik fele a tábor építését végezte. Ezt követően a földrengést követő 36.-ik órában már az első élő személyt sikerült kiemelni a romok alól, aki egy kisgyermek volt, aki nagyapjával szorult a romok alá.
Az elkövetkező napokban sikerült egy édesanyát és kisgyermekét is kimentenünk egy összedőlt több emeletes épületből.
A csatolt videó küldetésünk emelkedett pillanatait mutatják meg a kívülállók számára, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy földrengés sújtotta területet felfoghatatlan méretű pusztítás és veszteség jellemzi. Két ember a kezünk között hunyt el a mentés ideje alatt. Több tízezer ember veszítette el életét és milliós nagyságrendben lett hajléktalan a túlélő lakosság, akik jelenleg sátrakban, járművekben és az utcán összetört bútorokból rakott tüzek mellett élnek túl napról-napra.
Kint tartózkodásunk alatt összességében 17 élő embert sikerült megtalálnunk, melyből a kis csapatunk 5 főt emelt ki, a többi területen felkutatott személy más nemzetközi csapatoknak lett átadva kimentésre.
A sors fintora, hogy hazaút sem volt zökkenőmentes, hisz a Liszt Ferenc repülőtéren derült ki, hogy az Adana-ban feladott csomagok , ( mentő és kutató felszereléseket tartalmazó ládáink) amiket még Isztambulban láttunk Budapestre már nem érkeztek meg. Ez úton szeretnénk megköszönni a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, hogy együtt dolgozhattunk közös cél érdekében, családoknak, hozzátartozóknak és munkáltatóknak, hogy lehetővé tették és támogatták kint tartózkodásunkat.

Kérjük amennyiben megtehetik támogassák egyesületünk munkáját a jövőben adójuk 1%-nak felajánlásával (18768398-1-14), akár anyagilag a 11992402-06505572 számlaszámon.

Videó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

március 2023

MO
TU
WE
TH
FR
Szo
SU
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Események március

8

No Events
Események március

10

No Events
Események március

11

No Events
Események március

12

No Events
13
14
15
16
17
18
19
Események március

15

No Events
Események március

16

Események március

17

Események március

18

No Events
Események március

19

No Events
20
21
22
23
24
25
26
Események március

20

No Events
Események március

21

Események március

25

No Events
Események március

26

No Events
27
28
29
30
31
1
2
Események március

30

No Events
Események március

31

No Events