NAGYBOLDOGASSZONY RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

..:: Tájékoztató az érettségi vizsgáról ::..

Az érettségivel kapcsolatos 119/2020. (IV. 16.) kormányrendelet, illetve az érvényben levő jogszabályok alapján megkezdtük a középszintű érettségi vizsgák helyi szervezését. Az alábbiakban legfontosabb tudnivalókról adunk tájékoztatást.

 1. A vizsgatárgyak szóbeli részei – néhány kivételtől eltekintve – elmaradnak.
 2. Néhány írásbeli vizsga kezdési időpontja módosult: 8 óra helyett 9 órára (ld. mellékelt kormányrendelet 2. melléklet). A középszintű írásbeli vizsgák helyszíne a Zárda utcai épület, a pontos terembeosztás megtekinthető lesz.
 3. Szóbeli vizsgák lesznek/lehetnek:
 • hittan és testnevelés tantárgyakból
 • ha valaki mentesül az írásbeli vizsgarész alól
 • ha valaki emelt szintű vizsgával szóbeli típusú nyelvvizsga egyenértékűségek kíván szerezni (ami nyilván szükséges a komplex nyelvvizsga egyenértékűséghez)
 • ha valakinek az írásbeli teljesítménye elérte a 12%-ot, de nem érte el a 25%-ot

Az szóbeli vizsgák időpontjáról, helyszínéről értesítjük az érintett vizsgázókat.

 1. A végzős évfolyamon szintemelő vizsgák lehetségesek érvényes jelentkezés esetén.
 2. Ha egy vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg, nem pótló vizsgára utasítják, hanem törlődik a jelentkezése.
 3. A vizsgázók kérhetik elfogadott vizsgajelentkezéseik törlését, vagy megváltoztatását (emelt szintről közép szintre, ill. nyelvek esetén közép szintről emelt szintre). Az erre irányuló kérelmet az OH honlapján levő formanyomtatványon lehet benyújtani 2020.04.21-ig. A határidő elmulasztása jogvesztő! Postos tájékoztatás:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa/

 1. Az érettségi vizsga eredményét a megszervezett vizsgarészeken nyújtott teljesítmény alapján százalékos formában, egész szám meghatározásával kell megállapítani.
 2. Az érettségi szervezése, lebonyolítása (pl. jelentkezések, kérelmek, ügyintézés) elektronikus kommunikációval történik.
 3. Az emelt szintű vizsgákról jelenleg nem áll rendelkezésre újabb információ.

A vizsgákat a járványügyi helyzetnek megfelelően fogjuk lebonyolítani, szigorúan a jogszabályoknak megfelelően, azoknál is nagyobb elővigyázatossággal. A távolságtartási szabályokat maximálisan betartjuk, egy helyiségben az engedélyezett 10 főnél jóval kevesebb vizsgázót tervezünk elhelyezni. (A felügyelő tanárok szervezése megkezdődött, a pontos beosztásról később adunk tájékoztatást.) Intézkedtünk, hogy legyen megfelelő mennyiségű takarítószer, kézfertőtlenítő szer, a takarító kollégák minden megjelenés után minden érintett épületrészt alaposan fertőtlenítsenek. Kérem, hogy aki tud hozni az vizsgákra szájmaszkot, esetleg kesztyűt, az hozza magával minden alkalommal. Aki nem tud, vagy elfelejti, az iskola biztosítani fog számára maszkot. Kérek minden vizsgázót, hogy nagy fegyelemmel segítse lebonyolítást, tilos pl. csoportosan megbeszélni a tapasztalatokat, vizsga végeztével az épületet egyesével el kell hagyni.

A tájékoztatás a jelenleg rendelkezésre álló információkon alapul, ha lesznek további fontos részletek, azokat is közöljük.

 

MO
TU
WE
TH
FR
Szo
SU
29
30
1
2
3
4
5
Események május

1

No Events
Események május

3

Események május

4

No Events
Események május

5

No Events
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Események május

15

Események május

17

No Events
Események május

18

No Events
Események május

19

No Events
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Események május

28

No Events
Események május

30

Események május

31

No Events
Események június

2